Goos Baas (1959), drums..

Begonnen als klein mannetje met het slaan op alles wat los en vast zat, kreeg op twee jarige leeftijd zijn eerste trommel stalen vellen, kortom een oorverdovend lawaai voor de toehoorders. Al snel ging dat over in trommels met rubberen vellen, maar alles waar muziek in zat (en dat is bijna alles) werd bespeeld.
Als 8 jarig jochie bij de drumband, een echte trommel met vellen van varkensblazen, daar kon je niet op spelen in de regen, maar stug door trommelend vlogen de stokken dwars door het vel, nieuwe blazen gehaald bij de slager, en ff opnieuw laten bespannen, drumband blij maar ik had er geen zin meer in,
één trommel vond ik maar niks.

Ondertussen oefende ik thuis met mijn broer (Klaas) op gitaar, op van die super lekker klinkende Omo waspoeder vaten, dat klonk in mijn oren een stuk mooier Een band, met zijn tweeën waren we The Story’s, mijn eerste band he he he.

Mijn broer luisterde liever bij nader inzien naar muziek, dan dat hij muziek wilde maken, en bij mij werd het steeds heftiger om dan toch maar eens te gaan drummen, wat eerst niet mogelijk leek werd waarheid, mijn eerste echte drumstel
kocht ik in 1975, een Arai, 4 delig setje met wat bekkens, en oefenen maar, zeker 4 uur per dag, tot ik op een dag uit de kroeg kwam en op mijn achterwiel de schuur in reed, ff vergeten dat ik daar mijn drumstel had staan, en ja hoor, er bovenop, dat was een pijnlijke ervaring, maar in de punk tijd natuurlijk een vette binnenkomer om drummer te worden in een Punkrock band. En zo werd ik gevraagd door Whizzguy (ik had geen band ervaring) om bij hen te komen drummen. Nou dat leek me wel wat, en in 1978 had ik mijn debuut optreden in de grote zaal van Paradiso, wat ik toen kon en nu niet meer was roffelen met één voet (zenuwen) maar het was een super optreden.

Al snel werd ik gevraagd door meerdere bands om de gelederen te versterken,
dat zag ik niet zo zitten, maar ben toch met vrienden een bandje erbij begonnen Buldozer, een driemans formatie, rock met Nederlandse teksten, waar we regelmatig mee optraden, maar Whizzguy was de band waar we het hele land mee door gingen van Simplon in Groningen tot de Brogum in Zierikzee, en enkele malen zelfs naar onze Oosterburen. In 1985 ff wat rustiger aan gedaan, en in 1986 toch maar weer Wizzguy opnieuw in het leven geroepen nieuwe gitarist en bassist gezocht samen met Andries, mijn muziek maat en vriend voor het leven, en nog 3 jaar de podiums onveilig gemaakt, maar weer met veel succes.

Toen ik vader werd in 1989 wilde ik toch wel wat vaker thuis zijn, en ben er uitgestapt, maar het bloed bleef kruipen, ik werd weer gevraagd voor een band in Amsterdam die ik meerdere malen afwees, maar waar ik me toch door heb laten strikken ff een jaartje mee heb gespeeld en opgetreden, en toen verhuisd naar Friesland.

Whyzzguy op Youtube

Daar ben ik gevraagd voor een gelegenheid band in de Kleine Veen polder waar ik weer allerlei nieuwe muzikanten tegen kwam, en bijna allemaal uit het westen,
nou van het één komt het ander, en in 1998 met de Vetband begonnen.

Vetband op Youtube

meer oefenen dan optreden, maar een heerlijke tijd gehad, maar door gezondheid
redenen moest ik stoppen, en dat gevecht heeft geduurd tot eind vorig jaar.
Jezus wat kan je muziek dan missen, niet normaal, en sinds maart 2011 ben ik
de drummert bij Maxless, en wat mij betreft gaan we oud worden met elkaar,
ik heb er weer onwijs veel zin in.